Ordnance Survey Headquarters, Southampton

BREEAM Excellent rated, the new Ordinance Survey Head Office features a bespoke aesthetically stunning ceiling from SAS International.

Key features

Sector

Commercial

Client

Ordance Survey

Architect

Broadway Malyan

Main contractor

Kier Property

Sub-contractor

Lakeside Ceilings & Partitions Ltd

Completion year

2010

System type

SAS120

Area M2

2,750

Region

United Kingdom

Product Groups

Over 2750 m² of metal ceiling systems with bespoke perforations were designed and manufactured as a feature element as well as a high performance acoustic solution for the new Ordnance Survey building.  The three storey building has been designed to be energy efficient with low environmental impact as well as cost-effective to maintain. The building has been awarded a BREEAM Excellent rating.

The magnificent atrium had numerous bulkheads around the perimeter, cloaked with six lined perforated plasterboard. The challenge for SAS International was to emulate this effect in metal to provide aesthetic continuity with the gypsum board bulkheads. The acoustic metal ceiling was designed with a unique pattern to answer these aesthetic demands yet still provide outstanding acoustic qualities.

Systems used